Husk dette når du kjøper bil

Husk dette når du kjøper bil

Når du skal kjøpe deg bil, ny eller brukt er du ganske sikkert opptatt av å raskest mulig få satt deg bak rattet, sjekket hvor fort du kan akselerere ut av neste sving og kjenne på følelsen av at denne bilen kan ta deg steder. Om du skal invitere med deg vennegjengen til festival eller hente kjæresten for å kjøre på hytta helt alene, det er magiske øyeblikk som skal skje i denne bilen. Vi ber deg likevel om å huske på et par ting som der og da kanskje ikke oppleves som så viktige, men som kan være avgjørende for deg og dine medpassasjerer.

En lignende bil som du ser her drepte tre ungdommer i en grusom trafikkulykke i Elverum i 2015. En av dem var Gunns datter Oda Aurora.

Så vær så snill, husk at kjøper du bil, er du ansvarlig for at den er i forskriftsmessig og forsvarlig stand før kjøring og forsvarlig stand under kjøring. Hvis du låner bort bilen, plikter du å sørge for at kjøretøyet ikke brukes dersom det ikke er i forsvarlig stand. Det innebærer at du må sjekke bilen grundig for feil, men også kartlegge hva som er bilens tidligere eieforhold om du kjøper den brukt

Vi i Trygg Trafikk har fokus på trygghet og sikkerhet. Vi ønsker deg lykke til på veien, fordi det å kjøpe bil betyr at du kan komme deg steder, det kan berike ditt og andres liv, det motsatte er så uendelig mye vanskeligere.